Depressionsskola Dag 2

publicerat i -Psykisk ohälsa-;
I onsdags var det dags för deppskolan nr 2 och den här gången handlade det om :
Sömn - Kost - Motion
 
 
 
 
Sömnen är så viktig, mer betydande än vad många tror ! Även kosten är vitkig, man måste äta för att få energi och hålla sig stark med rätt näringsrik mat !
 
 
 
Viktigt att komma ihåg att inte blanda alkohol med mediciner du använder !  
 
 
 
Det vi även fick berättat för oss är att motion är livsviktigt (inte något nytt) men det är så viktigt att röra sig och i den takt man klarar av. Allt är bättre än att lägga sig ner och inte röra sig alls. 30 minuters promenad med lite pulshöjjande 3 ggr i veckan kan göra skillnad och med det menar jag i din egen fart, inte stressa eller pressa dig så att du kommer hem och blir dålig och inte kommer ut igen. Börja försiktigt och få det att bli din egen rutin 😊
Med den förändringen 30 min promenad - 3 ggr/v, kan göra att man får den dos man behöver istället för att ta antidepressiva medel. Sen är det väldigt individuellt. För min del gick det för långt och träningen blev en stress och hjälpte mig inte till det positiva för jag satte ingång mitt tvång ännu mer och det är det jag jobbar mycket med nu. Jag går en promenad och ska vara stolt och nöjd över det istället för att tänka negativa tankar och tycka att jag inte gått tillräckligt långt eller tillräckligt fort ! 
 
 
Hoppas att mina tips ger er en tanke som växer och blir till action 😉

Kommentera inlägget här :