Vecko - och Dag kalender !

publicerat i -Tips-, -Vardagen-;
 
Något som har underlättat för mig under min svåra tid är att använda almenacka ! För minnet är som raderat på mig, det är totalt kaos. Jag hade stenkoll på allt förut, kom ihåg datum, födelsedagar, scheman, läkartider, telefonnummer, namn och planering i olika slag ! Men nu inget - nada - finito. Måste skriva ner allt direkt, annars så är det inte sagt eller kommer inte att ske. Det jag använder är en vecko kalender och en dag kalender. Dag kalendern ligger framme varje dag och vecko kalendern går jag igenom framförallt varje söndag och skriver in allt som ska ske under veckan så jag får en överblick.
 
 
Jag gillar vecko kalenderna med tider/klockslag och en spalt för varje dag.
 
 
Sen vill jag gärna ha en Dag kalender som är lite större och även den med tider så man får plats att skriva alla aktiviteter.
 
På det här sättet så kan man släppa mycket på kontrollbehovet (som jag har) och släppa på andra jobbiga tankar som att : "Jag vet att det var något idag, men kommer inte på det?" Du vet att du kan släppa det och kika när diu kommer hem. Sen om någon vän vill planera något så ber man dom att skicka ett sms så får jag återkomma och se om datumet passar osv... Tillslut kommer man på sin små knep ! Det här med vecko kalender lärde jag mig via "Ha Koll" gruppen som jag gick via Psykiatrin 🙂
 
Många tips och ideérna jag fått under tiden sätter sig inte direkt utan när dom sjunkigt in och jag tror på dom tillräckligt mycket så testar jag dom. 
 
 
Mitt tips för idag och jag kan lova er att det kommer att underlätta er vardag ! 😘