Hej !

publicerat i -Vardagen-;
Jag är tillbaka och har saknat att skriva något enormt mycket. Man hinner att tänka på vad som ska skrivas och väntar man länge nog så blir man så ivig att det blir grötigt istället 😂
 
Maj månad har varit extrem och verkligen ett prov på mitt tillstånd. Jag har träffat alla möjliga människor inom vården som ska ställa olika diagnoser och hjälpa mig till ett friskare liv. Jag har varit på varenda läkarbesök och nu väntar dom flesta svaren. 
 
Det som har varit väldigt krävande på mitt psyke just nu är efter min operation på högerhand ! Jag opererade tummen förra året samma tid för senskidan som behövde hyvlas för det samlas knutor och svullnad med inflammation, det blev bra direkt efter ingreppet och värken försvann.
Den här gången var tanken enbart långfingret men det blev även pekfingret så ett större ingrepp och såklart mer att läka. Det visade sig att pekfingret var i mer akut behov att göras för det var väldigt inflammerat.
Dagen efter fick jag komma tillbaka till handkirurgmottagningen för jag hade sån värk i båda fingrarna och dom fick lägga om bandaget och jag fick börja med pencillin för att dom öppnad upp så tidigt. Igår hade jag ätit en vecka och även alvedon + ipren och hade fortfarande ont så fick åka in igen och träffa läkare och en sjukgymnast, hon hjälpte mig och tillslut kändes det som nått "släppte" och värken försvann ?! Såååå skönt, så nu kan sjukgymnastiken fortsätta och jag snart blir bra kanske 😊 Stygnen ska tas nästa vecka på onsdag och då kan jag få börja använda handen lite, men inte lyfta på minst 1 vecka till. 
Under den här tiden har jag upptäckt att jag verkligen är HÖGER HÄNT ! Man blir handikappad av att inte få använda sina dominanta hand, inget blir ordentligt och allt blir en prövning. Jag kan inte skriva, borsta tänder, duscha eller gå på toa normalt ! Bra övning till att kunna använda vänster mer men OMG ! 😂
 
 
 (Bilden är tagen samma dag som jag gjorde operationen och det var ingen dålig boxningshandske 🤣)

Taggar: #2019, #operation #senskida #tvåfingrar #sjukgymnastik #högerhänt #komplicerat;

Kommentera inlägget här :