Självkänsla

publicerat i -Psykisk ohälsa-, -Vardagen-;
Efter en otroligt jobbig vår så börjar jag känna mig lugnare. Framtiden är inte lika mörk heller just nu känner jag. Det kan vända från den ena dagen till den andra, men jag försöker inte att ta in dom där negativa tankarna !
Jag vill tänka positivt och jag vet så väl att det är det bästa alternativet - men när man levt och alltid varit självkritiskt och haft/har ett/en väldigt dålig självkänsla så kan man inte ändra tankesätt under en dag.
Det som är positivt i det negativa är att jag börja känna igen när tankarna far iväg och vill skada mig mer än vad som är rimligt och ibland ologiskt ! Känslan jag får nu är sorg och besvikelse för att jag inte förstått det här tidigare ? Jag som alltid trott att jag haft stenkoll på precis allt ? 
 
Hjärnan bestämmer och kan verkligen lura dig till vad som hellst ! Därför är framförallt övningarna jag börjat med varje dag gett resultat och man finns i nutid och ska fokusera och lära känna sin kropp och allt runtomkring och vara precis vad det heter :  MEDVETEN 💜
 
 

Taggar: #2019, #depression #utmattning, #medvetenhet, #psykiskohälsa #tvång #ADHD #ritalin #psykologen #hjärnan, #ångest #tankar #rörig;

Kommentera inlägget här :