Sommarlov !

publicerat i -Psykisk ohälsa-, -Vardagen-;
Nu är det Juni och det är inte många dagar kvar av den här månaden heller, jag hinner inte med.
 
Alltid under den bästa årstiden så springer tiden iväg och jag tror det kan ge sån stress, fast man egentligen bara ska njuta !! Varför funkar vi så konstigt ? 
 
Jag har ju gått igenom en otroligt jobbig tid i mitt liv och jag trodde verkligen att efter 30 att mitt bästa mående skulle komma och det blev HELT tvärtom ! 😔
Jag gick raka vägen (utan att bromsa det minsta) in i den såkallade väggen.
Min hjärna stängde ner och visa att nu var det nog med all hets och stress. Började med att jag grinade hela tiden, tårarna slutade inte rinna och sen fick jag vid minsta ansträngning, tunnelseende och trodde jag skulle svimma eller dö, för panikångesten attackerad samtidigt för att jag inte hade kontroll. Jag kunde inte vara ute och möta människor inte änns sånna som jag kände, svetten lackade och jag tappade ord.
Slutade med att jag stängde in mig och jag har nu sakta men säkert tagit mig tillbaka och alla läkare, psykologer och terapueter har talat om att jag MÅSTE låta det ta tid ! Alla som känner mig vet att jag hatar sånt som tar tid ! 😱
 
Efter alla dessa år med sönder bränd hjärna har jag sett stor skillnad från start till NU ! Om jag berättar hur jag mår idag, känns det som jag står och stampar, men det stämmer ju inte när jag får titta tillbaka på min resa. Det har säkert med det där att det ska ta tid och jag har haft svårt att låta det ta tid. 
 
Jag kan säga att jag inte alls får panik känslor på samma sätt idag. Med det menar jag att jag känner igen känslan och kan hantera det innan den tar över helt. ANDAS är det bästa verktyget för alla med ångest ! Även att jag börjar att lära mig mina begränsningar under en dag för att inte bli helt utslagen dagarna efter. Tycker inte att jag behöver lika många dagars återhämtning efter någon utsvävning. Där måste jag kanske ge mig själv lite creed för att jag även kan se mina positiva sidor som sker, för jag är dessvärre väldigt självkritisk och har lovat mig själv att sluta vara elak mot mig själv ! 
Det är svårare än vad man tror 😐 Det är alltid mycket enklare att tala om för någon annan vad bra den är eller har gjort något , än att ta åt sig beröm eller ge sig själv det och vara stolt, varför ? 
 
 
Det som har hjälpt mig är att skriva mycket och bara låta tankarna ta över och skriver ner det du tänker .....
 
Kommer fortsätta skriva om mitt nuvarande mående i nästa inlägg... 💓