Operationen

publicerat i -Vardagen-;
Att fylla år var inte lika taggande det här året som det kan vara. 
 
Eftersom jag nyligen genomgått en operation som var att ta bort livmodern och som även slutade med att HÖ äggstock fick hänga med.
 
Efter jag fick Kian blev ingenting normalt med mina kvinnliga organ, eller jo de första 6 månaderna. Sen så kom kramperna, mensen uteblev vissa månader, kom en månad och blödde 2 veckor för att sen försvinna en längre tid igen. 
Satte in Essure implantat som var en nya sterilisering som man skruvade in i äggledarena så växte dom fast där så att man inte skulle kunna bli gravid. Jag har alltid haft problem med hormoner så inte kunnat ta minipiller, p-piller, p-stav eller spiral, för spiralerna (plural) stötte min kropp ur 3 ggr. 
Det var så det började med implantaten (Essure), min kropp började troligtvis att stöta bort dom , fast det inte gick för dom hade växt fast.
Bestämde här att jag ska ta bort implantaten och med det så behövde man ta bort ägglederna. 
Gjorde den här operationen 4 oktober 2020, med titthåls op och det gick bra, men man såg även att Hö äggstock hade en chokladcysta som man då tömde och en hel del endometrioser. Hade svårt att läka efter den här op och fick infektion deluxe, fick antibiotika i 14 dagar, då blev det bättre.
Men hör och häpna, efter 3 månader så fick jag en ny tid på KK och jag hade beslutat att jag skulle operera bort livmodern eftersom jag hade fått problem med endometrioserna, orsaken till kramper och värk. 
Gjorde en undersökning och det var rätt beslut att ta bort den, men bara 3 månader efter op alltså början av feb 2021 så hade chokladcystan växt till sig igen ! 
 
Japp på den vägen är det, det tog alltså över 1 år att få denna operation och nu har jag gjort den ! Det var inte bara... Fick göra en undersökning innan OP alltså samma dag och hon såg då att chokladcystan var dubbelt så stor som innan på över 5 cm. Vi kom överräns att går det inte att "rensa" runt äggstocken skulle även den bli ur blockad.
 
Jag hade redan bearbetat allt, för är så trött på att ha ont konstant hela tiden och kan en viss värk försvinna från nån del av kroppen så är det värt det. Samtidigt blir man känslosam och inser att det verkligen är ett avslutat kapitel i livet att ge ett nytt liv till världen.
När Kian kom för snart 8 år sen så visste vi att det var vår sista skatt, men det här blir verklighet. Känsligt på nått vis ....
 
Idag är det en vecka sen OP-dagen.
Det var inte "bara" sa dom, utan blev en del komplikationer. Livmodern satt som fastklistrad mot tarmarna och dom fick tillkalla en kirurg. När dom hjälpts åt att flytta på tarmar och fått loss livmodern så ser dom att tarmen fått sig en reva som dom fick hålla koll på medans dom gick vidare till Hö äggstock. Chokladcystan sprack hela tiden och äggstocken hade sjunkit ner och var helt insyltad av massa vävnad och dom hitta inga fina kärl så valde att ta med den ut. Vä äggstock var rörlig och fin fortfarande så har iallafall kvar den. 
Tarmen kontrollerades ett antal ggr innan dom såg att det inte gått hål och kunde då gå ur och avsluta arbetet.
 
Aldrig mått så dåligt efter en OP, illamånde, yrslig och första natten blev det kateter och sängliggande för kunde inte röra mig ! Dagen efter fortfarande yrslig, otroligt illamående och värken började smyga sig på. Kissa va ett problem och det var en ny upplevelse kan jag säga. Inte änns efter att jag fött barn (3ggr) har jag haft det problemet. Men det kom bara droppar och dom fick göra ultraljud efter varje gång jag varit och kissat. Hade mer kvar i blåsan är vad jag kissa ut varje gång ! Skumt 😯
 
Fick ligga kvar 2 nätter och dagen jag skulle hem började jag kräkas som ett djur ! Fy bubblan vad äckligt och jag mådde så illa och självklart kommer panikångesten som gubben i lådan och ska spela mig ett spratt. Fick medicin via infarten och tillslut lugnade sig kräkningarna och illamåendet och jag kunde vila och somnade tom en stund och kände mig piggare efter. 
Så det gick tillslut åt rätt håll och jag fick åka hem på eftermiddagen.
😍
 
Dom två första dygnen var ingen dans på rosor på hemma planen. Magen kom igång ordentligt, men hade ont, huvudvärk och illamående till och från, yrslig och kunde inte vara uppe långa stunder. Febern kom även på besök under söndagen och jag trodde att nu kommer infektionen ?! Jag la om såren med rena förband och Sorbact och fortsatte vila och hade såklart kontakt med KK, skulle avvakta. 
 
Måndag morgon och jag vaknar utan huvudvärk och det var min Födelsedag ! 36 år och feber fri 💞
 
Nu efter en vecka så kan jag säga att jag inte är på topp, men lite piggare och imorse tyckte jag att det var en normalare kiss-stråle som kom ! Går alltså åt rätt håll 😘
 
Nu ska jag och vår pensionärs vovve Boss ut och ta våran slowmotionen promenad runt kvarteret ! 👏
 
 
Långt inlägg ..... BYE BYE